top of page
Keresés

Forró napok, erős szagok!

Ahogy beköszönt a nyár és megemelkedik a hőmérséklet, az emberek többsége nemcsak a meleget, hanem a szagokat is intenzívebben érzékeli. Ez részben az orr nyálkahártyájának fokozott aktivitásával magyarázható, de a meleg miatt felgyorsuló bomlási és erjedési folyamatok is hozzájárulnak a szagok erősebb jelenlétéhez.


Az élelmiszeripar szereplői is jól ismerik ezt a problémát, hiszen nyáron a termelés és a szállítás során fellépő kellemetlen szagok gyorsabban terjednek és intenzívebbek lehetnek.


A nyári időszakban az élelmiszeripari szereplők – különösen a húsfeldolgozók, tejüzemek, konzervgyárak vagy fermentációs üzemek – kiemelt figyelmet fordítanak a szagmentesítésre, hiszen a szag nemcsak zavaró, hanem árthat a vállalat jó hírnevének is.


Hogyan védekezik az élelmiszeripar a szagterhelés ellen?


Zárt rendszerek használatával: a modern üzemek zárt technológiai rendszerek kialakítására törekednek, ahol az illékony vegyületek nem jutnak ki a levegőbe. Ez csökkenti a szaghatást és javítja a higiéniai körülményeket.


A szennyvízkezelés fejlesztésével: a szennyvízkezelő rendszerek kulcsszerepet játszanak a szagtalanítási folyamatban. A rothadásból és bomlásból eredő szagokat úgy csökkentik, hogy a szennyvizet már az első fázisban oxigénnel kezelik, így megelőzve az anaerob (rossz szagú) folyamatokat.


Időzített logisztikai megoldásokkal: az élelmiszeripari vállalatok igyekeznek elkerülni, hogy a szállítmányok hosszú ideig álljanak a nagy melegben. Gyakori a hűtött, zárt rendszerű szállítás, és az is előfordul, hogy éjszaka vagy kora reggel végzik a rakodást.


Mit tehetünk, ha a megszokott megoldások nem működnek?


A nyári hőségben az élelmiszeripari szereplők sokszor minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy megfékezzék a szagokat és komoly technológiai és logisztikai megoldásokkal lépnek fel a szagproblémák ellen, mégsem hoznak megfelelő eredményt.



Szagtalanítás mesterfokon!


Egyedülálló telepszagtalanítási technológiánk a világban már 1988 óta, Magyarországon 2006 óta bizonyítja hatását és sikerességét, egyre több üzem és telep szagproblémáját oldjuk meg országszerte.


Telepszagtalanítás technológiája szabad térben igazoltan legalább 70 %-kal, zárt területen pedig legalább 85 %-kal csökkenti a szaghatást.


Eredményeinket minden esetben hivatalos mérésekkel igazoljuk.

A szigorúbb hatósági követelmények közé szokott tartozni az alkalmazott szaghatás-csökkentő megoldások hatékonyságának igazolása. Erre független szervezet által végzett vizsgálat csak a dinamikus olfaktometriás vizsgálat lehet, amelyet európai (és hazai) szabvány alapján akkreditált laborok végezhetnek.


Bizonyított eredmények


A Telepszagtalanítás fedetlen szagforrásnál is működik, így nem szükséges fedést és légcsatornát kiépíteni. Nagy területen keletkező, ún. diffúz szagokat is képes megkötni a szabad levegőn, mint pl. egy trágyatároló és környéke, vagy egy szennyvíziszapot rothasztó komposztáló telep. Partnereink elégedettsége pedig mindennél többet ér!


Küldetésünk, hogy a lakosság és a vállalatok nyugodtan tudjanak egymás mellett élni és tevékenykedni és senkinek se okozzanak problémát többé a rossz szagok.


Keressetek minket, mert ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk nektek, hogy együtt, sikeresen győzzük le a szagokat!

 



Comments


bottom of page